MĂSURI DE PREVENIRE A CONTAMINĂRII CU COVID-19

Trebuie menționat în primul rând ca lucrătorii vor fi testați pentru Covid-19 înainte de semnarea contractului de angajare. Ulterior pentru reducerea riscurilor de contaminare și cele de răspândire a virusului, administratorul și lucrătorii trebuie să respectate regulile din prezenta instrucțiune:

- Lucrătorii trebuie sa informeze administratorul în cazul în care au intrat în contact cu persoane care au venit din străinătate. În cazul infecției cu Covid-19 administratorul va contacta serviciile DSP

- Lucrătorilor le este recomandat sa contacteze medicul de familie dacă prezintă simptome de gripă și tuse.

- Lucrătorii vor veni la lucru doar dacă nu au febră și fără să aibă simptome de răceală.

- Evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință.

- Administratorul va asigura lucrătorilor: măști respiratorii de unică folosință sau vizieră de protecție a feței, ecran de protecție din sticlă sau plastic la posturile fixe de lucru unde se interacționează cu alți lucrători sau clienți/vizitatori, mănuși de protecție de unică folosință, substanțe pentru dezinfectări locale ale suprafețelor.

- Este recomandata spălarea pe mâini cat mai des posibil sau utilizarea dezinfectanților (minim 60% alcool).

- Nu este recomandat sa atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.

- Se recomanda dezinfectarea zilnică la locul de muncă, în vestiare sau orice alte spații folosite în timpul muncii.

- Se recomandă dezinfectarea zilnică după ziua de lucru a încăperilor comune și punctelor de lucru comune vestiare, dușuri și wc-uri.

- Se recomanda aerisirea încăperilor cât mai des posibil.

- Lucrătorii vor purta măști, mănuși și ochelari sau viziere în situația când sunt aproape de una sau mai multe persoane.

- Evitați să formați grupuri mai mari de 3 persoane și mențineți între voi distanța de 1,5 metri.

- Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați primul ajutor.

- Utilizarea măștilor de protecție respiratorie este eficientă până când acestea devin umede. Când masca de protecție a respirației devine umedă trebuie înlocuită.